Com és El Sorteig De L’Eurocopa

Taula de continguts:

La part final del Campionat d’Europa de futbol de 2012 se celebrarà a Ucraïna i Polònia. Van ser aquests països els que el 2007 van rebre el dret d’organitzar el torneig europeu de futbol més prestigiós. Els equips participants al campionat es van dividir en grups per sorteig.

Com és el sorteig de l’Eurocopa 2012

Instruccions

Pas 1

Equips de 51 països van competir pel dret a participar a la fase de grups de la final de l’Euro 2012. Van jugar 14 entrades, dues més fora de competició van rebre els països amfitrions del torneig, Polònia i Ucraïna.

Pas 2

El sorteig del torneig de classificació tenia les seves pròpies característiques. Els equips es van dividir en sis cistelles. Cinc d’ells incloïen 9 equips, un a sis. Al mateix temps, alguns països, entre els quals hi havia relacions polítiques tenses, es van divorciar deliberadament en diferents cistelles. Per tant, a la fase de classificació, per exemple, les seleccions nacionals de Geòrgia i Rússia no es van poder reunir.

Pas 3

16 equips van arribar a la part final: Anglaterra, Alemanya, Grècia, Dinamarca, Irlanda, Espanya, Itàlia, Països Baixos, Polònia, Portugal, Rússia, Ucraïna, França, Croàcia, República Txeca i Suècia. Tots els equips es van dividir en 4 grups: A, B, C i D. El sorteig va tenir lloc el 2 de desembre de 2011 a Kíev, al Palau Nacional de les Arts "Ucraïna".

Pas 4

El procediment de sorteig tenia les seves pròpies peculiaritats. Abans de celebrar-se, setze equips es dividien en quatre cistelles de la següent manera: els primers eren equips d'Ucraïna, Polònia, Espanya i els Països Baixos. Al segon equip d'Alemanya, Itàlia, Anglaterra, Rússia. Al tercer hi ha els equips de Croàcia, Grècia, Portugal i Suècia. I al quart: els equips de Dinamarca, França, República Txeca, Irlanda. Els equips de la mateixa cistella ja tenen garantit que no es trobaran a la fase de grups.

Pas 5

Abans del sorteig, Polònia i Ucraïna, com a països amfitrions, rebien automàticament els primers llocs en els grups A i D. La primera fase del sorteig, començant pel grup A, estava destinada a ocupar els primers llocs dels grups B i C. Aquests equips eren els Països Baixos i Espanya. Després, els equips de la quarta cistella es van assignar als quatre grups. El primer va ser la República Txeca, el segon va ser Dinamarca, el tercer va ser Irlanda i el quart va ser França. Després, els equips de la tercera cistella i de la segona es van repartir de la mateixa manera. La posició de l’equip al grup també es va determinar mitjançant el sorteig, les úniques excepcions van ser els equips de Polònia i Ucraïna, que van obtenir automàticament els primers llocs.