Com Va Ser La Final De Wimbledon Del

Vídeo: Com Va Ser La Final De Wimbledon Del

Vídeo: Roger Federer vs Novak Djokovic | 2014 Wimbledon Final Replayed 2024, Març

Wimbledon és un dels quatre torneigs de Grand Slam de tennis que existeixen des del 1877 i que se celebren anualment al suburbi londinenc del mateix nom. Cada any, els millors tennistes del planeta competeixen entre ells per rebre el títol honorífic del guanyador a la final.

Com va ser la final de Wimbledon del 2012

El 2012, el torneig se celebrava tradicionalment durant 14 dies, un mes i mig abans del primer dilluns d’agost. Els jugadors de tennis van competir per premis en cinc varietats de Wimbledon: homes individuals, dones individuals, homes dobles, dones dobles, mixtes (mixtes). Als torneigs de dobles i mixts, els socis no han de ser residents al mateix país, motiu pel qual aquestes reunions són més populars entre els espectadors.

La polonesa Agnieszka Radwanska i la nord-americana Serena Williams, que el nom de tots els aficionats al tennis fa temps que escolten, van arribar a la final del torneig individual femení de Wimbledon 2012. El partit final entre les noies va tenir lloc en dues etapes, ja que el primer partit es va haver d’interrompre a causa de la pluja intensa després del primer set, guanyat per Williams amb un marcador de 6: 1. L’americà va guanyar el partit per cinquena vegada amb una puntuació de 6: 1 5: 7 6: 2.

La final del torneig masculí va ser més dramàtica, ja que el sis vegades guanyador de Wimbledon de Suïssa Roger Federer i l’escocès Andy Murray (un dels favorits del públic local), que era la segona raqueta del món i sovint ocupava el segon o el tercer lloc al torneig de Wimbledon, va arribar a la final. Com que els homes britànics mai no havien guanyat un torneig des de 1938, Murray tenia moltes esperances. Malgrat tot, Federer va obtenir una victòria contundent i es va convertir en el set vegades campió de Wimbledon, per la qual cosa va repetir el rècord de la llegenda del tennis: el nord-americà Pete Sampras. La puntuació de la reunió és de 4: 6, 7: 5, 6: 3, 6: 4.

El torneig de dobles femení era força previsible, ja que les germanes Williams (Serena i Venus) eren les primeres favorites. Van ser ells els qui, després de superar tots els rivals del seu camí, van arribar a la final, on van derrotar la selecció nacional de la República Txeca representada per Andrea Glavachkova i Lucy Gradetskaya. La puntuació final d’aquest torneig de Wimbledon és de 7: 5 6: 4.

Els guanyadors del torneig de dobles masculí van ser l’equip mixt format pel representant de la Gran Bretanya Jonathan Murray i l’atleta de Dinamarca Frederick Nielsen. Tots dos tennistes van guanyar Wimbledon per primera vegada; en les seves entrevistes, tots dos esperen una cooperació continuada. Amb una puntuació de 4: 6, 6: 4, 7: 6, 6: 7, 6: 3, van aconseguir derrotar una altra selecció nacional mixta formada per Robert Lindstedt (Suècia) i Horia Tezeu (Romania).

Els guanyadors del torneig mixt van ser representants d'Amèrica Lisa Raymond i Mike Brian, que a la final van derrotar a Elena Vesnina de Rússia i Leander Paes de l'Índia. Totes les finals es van mostrar en directe als canals de televisió esportius russos (Eurosport, "Russia 2").