Qui és Missy Franklin

Melissa Janette Franklin és una nedadora nord-americana que va ser nomenada a l’equip olímpic dels Estats Units per als Jocs de Londres de 2012. Aquesta primavera, Missy va complir els 17 anys, però ja és una persona molt famosa entre les nedadores més ràpides del planeta i és considerada la favorita en la lluita per les medalles olímpiques en diverses disciplines.

Melissa va guanyar el seu primer premi internacional fa dos anys al Campionat Mundial de Natació de Curs Curts. A la natació de 200 metres esquena, va mostrar el segon resultat. Al mateix lloc, Franklin va rebre un premi de plata per participar en el relleu de 4x100 metres. L’any següent, Melissa va competir al Campionat del Món en pistes llargues de 50 metres i va aconseguir resultats molt significatius, ja que va obtenir medalles de bronze, plata i tres d’or. Després d’aquestes competicions, el jove nord-americà de 16 anys va ser nomenat el millor nedador del món el 2011 segons la revista oficial de la Federació Internacional de Natació FINA Aquatics World Magazine.

Només després de totes aquestes victòries de gran perfil, Melissa va aconseguir dos títols destacats al campionat nacional dels Estats Units: l’estiu del 2011 es va convertir en la campiona de natació de 100 metres lliures i esquena. I al final de l'any, Missy va marcar dues vegades més. A l’octubre, a la Copa del Món de natació, va establir un nou rècord mundial en 200 metres esquena. En particular, aquest va ser el primer assoliment mundial des de la prohibició de roba de bany d'alta tecnologia el 2010. I al desembre va tenir lloc el segon rècord, en què Franklin va participar a l’equip de relleus de nedadors a una distància de 4x100 metres.

Als Jocs Olímpics de Londres, Melissa Franklin començarà en set disciplines de natació: quatre individuals i tres de relleus. L’endemà de la cerimònia d’inauguració, va guanyar la medalla de bronze amb l’equip de relleus de natació dels 100 metres lliures dels EUA. Al mateix temps, Missy va acabar la seva etapa amb el millor temps personal i l’equip nord-americà va establir un rècord nacional. Franklin va acabar la seva primera competició individual a Londres encara amb més èxit: va guanyar la prova final a una distància de 200 metres esquena.