Qui Són Els Participants De L'Eurocopa 2012?

Taula de continguts:

El Campionat d’Europa de futbol té lloc cada quatre anys i és un dels torneigs més prestigiosos d’aquest esport. Els darrers jocs de l'Eurocopa 2012 tindran lloc a Polònia i Ucraïna. Els equips d’una dotzena de països van lluitar pel dret a participar-hi a la ronda de classificació, però només setze d’ells podran competir pel títol de l’equip més fort d’Europa.

Qui són els participants de l'Eurocopa 2012?

Instruccions

Pas 1

El Campionat d’Europa del 2012 és l’últim, amb setze equips participants a les finals. A partir del 2016, 24 equips jugaran la final. Els partits de classificació del campionat actual van començar el 2010, 51 països van lluitar per catorze entrades per a la final del campionat europeu. Dos equips, Ucraïna i Polònia, van rebre el dret a participar a la final com a països amfitrions del torneig el 2007, després de guanyar la seva oferta pel dret a organitzar el campionat.

Pas 2

En el torneig de classificació, els països es van dividir en nou grups. Cinc grups incloïen nou equips, un a sis. Els seients dels grups es van distribuir per sorteig, però els països entre els quals es van establir complicades relacions polítiques es van divorciar per endavant en diferents grups. Per això, per exemple, les seleccions nacionals de Rússia i Geòrgia no es van poder reunir al torneig de classificació.

Pas 3

Nou guanyadors del grup i un dels millors classificats van passar directament a la fase final del Campionat d’Europa. Els quatre llocs restants es van jugar en play-offs entre els vuit equips subcampions dels seus grups.

Pas 4

Els equips dels següents països participaran a la part final del torneig: Anglaterra, Alemanya, Grècia, Dinamarca, Irlanda, Espanya, Itàlia, Països Baixos, Polònia, Portugal, Rússia, Ucraïna, França, Croàcia, República Txeca i Suècia. Els setze equips es van dividir en quatre cistelles per un sorteig que va tenir lloc el 2 de desembre de 2011 a Kíev.

Pas 5

La primera cistella (A) inclou equips de Polònia, Rússia, Grècia i la República Txeca. Al segon equip (B) dels Països Baixos, Alemanya, Portugal, Dinamarca. Les seleccions nacionals d’Espanya, Itàlia, Croàcia, Irlanda jugaran al grup C. Finalment, les seleccions d’Ucraïna, Anglaterra, Suècia i França convergiran al grup D.

Pas 6

Analitzant la composició dels grups, podem concloure que la selecció russa va tenir sort, no va aconseguir els rivals més forts, per tant, el grup A es pot considerar força "passatger". La situació en altres grups és molt més complicada. Així doncs, Ucraïna, que va entrar al grup D, va aconseguir els formidables equips d’Anglaterra i França com a rivals. La situació no és menys dramàtica al grup C, on equips molt forts d’Espanya, Itàlia i Croàcia lluitaran per arribar als quarts de final. No envejaràs la selecció nacional danesa, que haurà de jugar amb les seleccions d’Alemanya, Portugal i Holanda.

Pas 7

A partir dels quarts de final, en què arribaran vuit equips, començaran els jocs d’eliminació: l’equip perdedor deixa el Campionat d’Europa. Els quarts de final tindran lloc del 21 al 24 de juny. Quatre equips guanyadors en dos partits, que tindran lloc els dies 27 i 28 de juny, competiran pel dret a competir a la final pel títol de l’equip més fort d’Europa. La final tindrà lloc a Kíev l’1 de juliol.