Final De La UEFA Europa League 2019: Data, Lloc, Llista De Participants

Taula de continguts:

Vídeo: Final De La UEFA Europa League 2019: Data, Lloc, Llista De Participants

Vídeo: TODAS las FINALES de la UEFA EUROPA LEAGUE 2010 - 2019 2024, Maig

La UEFA Europa League és la segona competició europea més important per a clubs del Vell Món. La popularitat de la competició creix cada any, la composició dels participants ens permet parlar d’alta competència. Els aficionats al futbol esperen amb impaciència les fases del playoff. Això és especialment cert en l’enfrontament final.

Final de la UEFA Europa League 2019: data, lloc, llista de participants

Després que el guanyador de la UEFA Europa League guanyés el dret de jugar a la Champions League la propera temporada, l'interès pel torneig ha crescut significativament. Als millors campionats europeus nacionals, que inclouen els campionats d’Anglaterra, Espanya, Itàlia, Alemanya i França al final de la temporada, no tots els clubs de primer nivell poden obtenir el dret a competir per la Copa dels Campions d’Europa. En aquest sentit, els equips confien les seves esperances a la Lliga Europa. El 2019, el següent sorteig del segon torneig europeu més important entre els equips del Vell Món va resultar molt emocionant.

Data i lloc de la final de la Europa League 2019

El torneig de l’Europa League dura tota una temporada. Hi participen 48 equips. Els playoffs, que comencen als vuitens de final, sumen vuit clubs descendits de la Lliga de Campions. El campionat avança ràpidament i a finals de maig els participants a l’enfrontament final ja estan determinats. El 2019, la final de la UEFA Europa League està prevista per al vespre del 29 de maig. En algunes ciutats de Rússia, a causa de la diferència amb l’hora europea, la final del torneig començarà la nit del 30 de maig.

Imatge
Imatge

La capital d'Azerbaidjan, la ciutat de Bakú, va ser escollida com a seu d'un partit tan important. A Bakú ja s’han celebrat importants competicions mundials, com els Jocs Europeus del 2015 i el partit final per a la Supercopa de la UEFA. L'últim partit de l'Europa League a Azerbaidjan es celebrarà per primera vegada.

El partit decisiu per a la Copa UEFA tindrà lloc a l’Estadi Olímpic de Bakú. La construcció de l’arena va començar fa relativament poc (2011) amb l’objectiu d’acollir importants partits de futbol europeus i altres competicions d’alt nivell. La construcció de l’estadi es va acabar el 2015, amb una capacitat de poc menys de setanta mil espectadors. La pista olímpica ha rebut quatre estrelles de cada cinc segons la versió de la UEFA.

Llista de participants a la final de l’Europa League 2019

El 2019, per primera vegada a la temporada de la Copa d’Europa, només els equips d’Anglaterra es donaran cita a les finals de dos torneigs. En el partit decisiu de la UEFA Europa League 2019, els espectadors podran veure no només la rivalitat entre clubs d’un país, sinó també d’una ciutat. Els gegants londinencs Chelsea i Arsenal competiran per l’anhelat trofeu.

Al final de la temporada a la Premier League anglesa 2018-2019, el Chelsea és més alt a la classificació. El club va guanyar medalles de bronze al campionat. El London Arsenal es troba a la cinquena línia, cosa que no permet als Gunners jugar la Lliga de Campions l'any vinent. Per tant, l'Arsenal ha de guanyar la final de la Lliga Europa a finals de maig d'aquest any.

Imatge
Imatge

El Chelsea va arribar a la final amb tota confiança. A les primeres etapes dels playoffs, els londinencs van derrotar el suec Malmö, el Kiev Dynamo, l’Eslovà Txeca. Les dificultats només es van experimentar en l’enfrontament de semifinals amb l’alemany "Eintracht". Ambdues reunions van acabar amb una puntuació igual a 1: 1. Els jugadors del Chelsea només van aconseguir més èxit als penals.

Imatge
Imatge

Els rivals de l'Arsenal en el camí cap a la final van ser més difícils. És cert, això no s'aplica a les dues primeres rondes, en què els artillers van tractar amb el bielorús Bate i el francès Rennes. A quarts de final, l'Arsenal va haver de derrotar el Nàpols italià, i en l'enfrontament de semifinals per trencar la resistència del València espanyol.

El Chelsea serà l’amfitrió de l’últim partit. El conegut àrbitre italià Gianluca Rocchi va ser nomenat àrbitre principal de la reunió.