Vídeo: Extravagància Futbolística Al Brasil: Europa Pot Tornar A Guanyar La Copa Del Món?

Vídeo: 1 Homo Deus: Breve historia del mañana ©2016 Yuval Noah Harari. Audiolibro completo 2024, Maig

A Amèrica del Sud, el campionat del món de futbol agafa força, que tradicionalment presenta als aficionats la “crema” de les seleccions nacionals, destrueix totes les prediccions, revela nous talents i “enterra” els favorits. La segona ronda de classificació encara no ha acabat, i molts d’ells ja han caigut i els participants poc apreciats han mostrat unes dents força afilades.

Extravagància futbolística al Brasil: pot tornar a guanyar Europa el Mundial?

Un dels drames més importants a l’inici del torneig va ser el fracàs de la selecció espanyola, que prèviament s’havia endut dos títols de campionat d’Europa i el Mundial 2010 seguit, i havia arruïnat totes les seves esperances en el campionat actual abans dels playoffs.. El número u del rànquing FIFA, Red Fury no va poder resistir l’atac dels imprudents holandesos i dels xilens desesperadament motivats. És simbòlic que l’equip acabés el torneig (el tercer partit del grup es pot anomenar comiat oficial de Fury Roja al títol) i va cedir els poders del campió el dia en què el rei d’Espanya Juan Carlos II va renunciar al tron. 18 de juny de 2014.

La selecció nacional portuguesa va perdre la cara instantàniament al torneig. En el partit inicial amb els alemanys, Cristiano Ronaldo i companyia van jugar a nois més ofesos que els hereus endurits d’Eusebio i Luis Figo. La controvertida pena no va provocar l '"equip dels elegits", com es diu la selecció nacional portuguesa, sinó que els va fer literalment "emmalaltir". En última instància, la motivació inicial dels Pirineus va ser arruïnada per l’assetjador Pepe, que va ser expulsat per conducta antiesportiva. Així, Portugal es va proveir immediatament d’un munt de problemes en la lluita pels playoffs.

No menys tristesa per als aficionats és la possibilitat d’anar a casa massa ràpid per als jugadors d’Anglaterra i Itàlia. En el duel cara a cara de les seleccions europees, l’Esquadró Blau va guanyar i els representants del Vell Món van perdre les seves trobades amb l’Uruguai i Costa Rica. Paradoxalment, només els costarricenses impertèrrits d’aquest grup van aconseguir entrar en els playoffs, deixant als tres líders esbrinar qui és més digne per fer-los companyia.

Entre els europeus que realment reclamen el campionat hi ha les seleccions nacionals d'Alemanya i, curiosament, França i els Països Baixos. L’equip, dirigit per Joachim Loew, és com una màquina guanyadora. El caràcter fort, la flexibilitat tàctica, la confiança en la seva pròpia invencibilitat i, sobretot, l’esperit d’unitat, ajuden de vegades als alemanys més que les qualitats individuals dels jugadors. Els holandesos, en canvi, de vegades s’assemblen a una navalla perillosa: no tenen por de ningú, escombren tot en el camí cap a la meta dels seus rivals i els disparen com des d’un canó. No obstant això, hi ha el risc que la fulla es pugui apagar si les despeses de Louis van Gaal es malgasten massa ràpidament. Els experts també esperen brillantor de França, que l’equip de Didier Deschamps, que va tastar la dolçor del campionat del món el 1998, ja està demostrant amb èxit.