Vídeo: Per Què Els àrbitres Olímpics Van Privar A Les Gimnastes Britàniques De La Medalla De Plata

Vídeo: La política dels Jocs Olímpics: dels grecs a Tòquio, què fem amb Pirineus-Barcelona 2030? - CFEM? 2024, Abril

Els Jocs Olímpics de Londres del 2012 no es completen sense escàndols, inclosos els àrbitres. L’atractiu de l’equip japonès de gimnàstica artística masculina, que va canviar completament la posició dels equips al podi, va provocar una indignació considerable.

Per què els àrbitres olímpics van privar a les gimnastes britàniques de la medalla de plata

El 30 de juliol de 2012, a les Olimpíades de Londres, es va celebrar la competició masculina de gimnàstica artística. Es van obtenir els següents resultats: primer lloc per a gimnastes xineses (275, 997 punts), segon lloc per a atletes de Gran Bretanya (271, 711 punts) i tercer lloc per a Ucraïna (271, 526 punts). Les gimnastes del Japó només ocupaven el quart lloc. Durant tota la competició, els japonesos anaven segurs amb seguretat, però dues caigudes seguides sobre un cavall els van deixar darrere dels guanyadors.

Esportistes ucraïnesos i britànics ja es preparaven per celebrar l'èxit quan l'equip nacional japonès va presentar una protesta contra el resultat. Això va passar després de l'anunci dels resultats, de manera que els atletes van confiar en la seva victòria. Els representants del Japó no es van mostrar satisfets amb la puntuació de Kohei Uchimura en l'exercici final a cavall: va rebre 13, 466 punts. Tot i que l'atleta japonès va caure del projectil durant l'actuació, que es considera un greu error, els jutges van trobar l'oportunitat de revisar la seva avaluació: es va incrementar en 0,7 punts.

Com a resultat, el resultat global de l’equip japonès va augmentar fins als 271.952 punts, cosa que els va permetre ocupar el segon lloc. Així, l'or es va quedar amb els atletes xinesos, la plata va passar als japonesos i els britànics, en haver perdut la plata, es van quedar amb el bronze. Les gimnastes ucraïneses, amb gran pesar de tot el país, es van quedar sense medalla.

El resultat de la competició global s’avalua segons les valoracions de sis exercicis: lliure, volta, barres paral·leles, travessera, anelles i cavall. Per segones olimpíades consecutives, la selecció nacional xinesa guanya incondicionalment el primer lloc.

Malauradament, els russos David Belyavsky, Denis Ablyazin, Alexander Balandin, Igor Parkhomenko i Emin Garibov van obtenir només el sisè lloc en aquestes competicions amb una puntuació de 269, 603 punts. Els aficionats van confiar-hi grans esperances, ja que després de la competició de classificació van quedar segons, però els errors a la volta i al cavall van ser crítics per al nostre equip.