Qui és Usain Bolt

Vídeo: Qui és Usain Bolt

Vídeo: La gran historia de usain bolt |Vtops 2024, Maig

Els corredors de curta distància de Jamaica són els candidats més propensos a guanyar qualsevol competició en què competeixin. L’atleta més famós d’aquestes disciplines de fons: Usain St. Leo Bolt, també representa aquesta petita nació insular situada al Carib.

Usain compleix 26 anys el 21 d’agost de 2012. Fa quatre anys, aquesta cita personal va caure en un dia de descans entre les dues carreres finals dels Jocs Olímpics anteriors, que es van celebrar a Pequín. Segur que aquell aniversari serà recordat per l'atleta amb els colors més brillants: el 20 d'agost va guanyar l'or olímpic a la cursa de 200 metres, mentre batia el rècord mundial del famós nord-americà Michael Johnson. I el 22 d’agost va tenir lloc la cursa de relleus, que l’equip jamaicà, gràcies a l’esforç de Bolt, també va guanyar amb un nou rècord mundial. A més d’aquestes dues medalles d’or als Jocs Olímpics de Pequín, el fenomenal corredor també té or als 100 metres, també guanyat amb rècord mundial.

Abans dels inicis dels Jocs Olímpics de 2008, la biografia esportiva del gegant negre (alçada - 1 metre 95 cm) tenia dos premis d'or i plata als Campionats Mundials Juvenils, quatre medalles d'or per a una competició similar per a joves atletes de Centreamèrica, or i plata als Jocs Panamericans de la Joventut. En les categories "sèniors" abans dels Jocs Olímpics de Pequín, Usain Bolt va aconseguir dues vegades el segon lloc al Campionat del Món i una vegada es va convertir en el primer en el Campionat d'Amèrica Central. I després dels jocs d'estiu a la Xina, l'atleta va reposar la seva col·lecció amb cinc medalles d'or del campionat mundial i dos rècords mundials més. Deu vegades va ser nomenat el millor atleta de l'any segons versions de diverses organitzacions, inclosa l'Associació Internacional de Federacions d'Atletisme IAAF. Abans dels Jocs Olímpics de Londres, Bolt ocupava la posició més alta en la qualificació d’aquesta associació. No sorprèn que Usain arribés als jocs del 2012 no només per competir pels premis, sinó per establir un rècord de 9,4 segons als 100 metres i córrer el doble de distància en 19 segons. Tot i que a l’equip jamaicà té un competidor molt digne: Johan Blake va superar dues vegades Bolt a l’inici del campionat nacional.