Com Van Ser Els Jocs Olímpics De 1928 A St. Moritz

Vídeo: Com Van Ser Els Jocs Olímpics De 1928 A St. Moritz

Vídeo: Winter Olympic Games 1928 2024, Abril

Els segons Jocs Olímpics d’hivern de 1928 es van celebrar a St. Moritz (Suïssa) de l’11 al 19 de febrer. Els candidats als Jocs van ser Enelberg, Davos i St. Moritz. L’elecció d’aquest darrer es va deure a la presència de bones pistes d’esquí en aquest lloc.

Com van ser els Jocs Olímpics de 1928 a St. Moritz

Als Jocs Olímpics d’hivern de 1928 hi van assistir 25 països, 491 atletes (dels quals 27 eren dones). Es van concedir medalles en 13 números de sis programes esportius.

En patinatge de velocitat i esquí, la rivalitat es va intensificar, però el resultat pràcticament no va diferir dels resultats dels primers Jocs Olímpics del 1924. Els atletes de Noruega només han perdut una de les quatre medalles d’or aquí (esquiar).

En patinatge sobre gel, el finlandès Klas Thunberg va guanyar dues medalles d’or a distàncies de 1500 i 500 m. Els noruecs Bernt Evensen i Ivar Ballangrud van guanyar un or cadascun en les mateixes competicions.

Els esquiadors suecs van guanyar la prova de 50 km. Segons els experts, a causa del desglaç, la pista d’esquí pesada inflada va evitar que els noruecs demostressin la seva alta tècnica de cursa. Abastant una distància de 18 km, quan encara no hi havia desgel, els esquiadors de Noruega es van mostrar molt més forts que els seus rivals. L’or a aquesta distància es va endur Johan Grottmsbroten, també va ser el primer en biatló.

Els atletes suïssos en competicions d’esquelets no van aconseguir obtenir ni una medalla. Però els nord-americans van aconseguir guanyar or i plata en curses de trineu d’alta velocitat. Els participants dels EUA també van resultar ser més forts que altres en bobsleigh: el segon equip nord-americà va guanyar, el primer va obtenir el segon lloc.

El torneig d’hoquei el van guanyar els canadencs. No van donar ni un sol gol als seus rivals de Suècia.

Durant la competició de patinatge artístic, només la sueca Gillis Grafström va poder defensar el títol de campiona, aconseguint una medalla el 1924. En la competició entre dones, el campionat el va guanyar Sonya Heni, una patinadora artística noruega que es va convertir en campiona del món un any abans dels Jocs Olímpics. En patinatge en parella, els patinadors artístics francesos Pierre Brunet i Andre Joly es van endur l'or. Els patinadors artístics austríacs van rebre dues medalles de plata i bronze.

A la competició per equips, igual que als Jocs de 1924, van guanyar els atletes de Noruega, que van rebre 93 punts (15 medalles, de les quals 5 d’or, 5 de plata i 5 de bronze). En segon lloc van quedar els nord-americans, que van guanyar 45 punts (6 medalles: 2 d’or, 2 de plata i 2 de bronze). El tercer lloc el van aconseguir els atletes de Suècia, que van obtenir 35 punts (5 medalles: 2 d’or, 2 de plata i 1 de bronze).