El Primer Bronze Rus En Un Esquelet Femení

Vídeo: El Primer Bronze Rus En Un Esquelet Femení

Vídeo: El sistema respiratorio del cuerpo humano para niños - Smile and Learn 2024, Maig

Per primera vegada en la història dels Jocs Olímpics, un atleta rus va guanyar una medalla de bronze a l’esquelet.

Elena Nikitina a la pista

A la història dels Jocs Olímpics, els atletes russos que competeixen en la disciplina de l’esquelet femení no han pujat mai al podi. Fins al 2014, la millor atleta russa d’esquelet era Ekaterina Mironova, que només va aconseguir ocupar el setè lloc als Jocs Olímpics de Canadà.

A la pista Sanki luge i bobsleigh, l’equip d’esquelet rus estava representat per tres atletes en aquest tipus de competicions alhora: Elena Nikitina, Olga Potylitsyna i Maria Orlova. Segons els resultats de la cursa olímpica, les tres noies van entrar entre les sis primeres, cosa que suposa un bon resultat per a l’equip.

La competició d’esquelets femení va durar dos dies. Després del primer dia de la competició, Elena Nikitina va ocupar la tercera línia de la classificació i va poder mantenir aquesta posició després de la seva última carrera. El seu temps total de pista durant les quatre carreres va ser de 3 minuts i 54,30 segons. La victòria en forma de medalla d'or olímpica en aquest esport va ser per a la representant d'Anglaterra - Elizabeth Yarnold, i la plata - per a Noel Picus-Pace (EUA).

Un fet interessant va ser que Elena Nikitina va començar a dedicar-se a l’esquelet de forma inesperada, abans de jugar a la selecció de futbol de Moscou. Va entrar a la selecció nacional d’esquelets russos només el 2009. En la seva primera participació en la Copa del Món, Nikitina va aconseguir immediatament el desè lloc, per davant dels seus compatriotes per diverses posicions. La medalla olímpica de bronze a Sotxi no és l’únic podi per a l’atleta de 21 anys. El gener de 2013 es va convertir en la primera noia russa a guanyar el Campionat Europeu d’esquelets.