Quant Dura Un Partit De Bàsquet?

Taula de continguts:

Vídeo: Quant Dura Un Partit De Bàsquet?

Vídeo: BALONCESTO SUB22 LOS OLIVOS VS GAMARRA 2024, Abril

El joc de bàsquet és un dels més populars del món, però no tothom pot saber quant de temps dura un partit de bàsquet. Quarts, hores extres, descansos, temps morts: la seva durada és sovint qüestionable.

Quant dura un partit de bàsquet?

Com es compta el temps al bàsquet

El bàsquet és un d’aquests esports on es conserva el temps net. El cronòmetre de l’àrbitre només funciona quan la pilota està en joc. Si surt del camp o hi ha pauses d’una altra naturalesa, el temps del partit s’atura. El seu compte enrere torna a començar després que la pilota estigui en joc.

El joc en si es divideix en quatre quarts iguals. Poden durar 10 o 12 minuts. Al mateix temps, els segments de 12 minuts actualment només es practiquen a la National Basketball Association (NBA), que existeix a Amèrica del Nord. En la resta de torneigs, un quart té una durada de 10 minuts.

El joc comença amb una bola de salt, que es juga al cercle central de la pista. Hi ha pauses de 2 minuts entre quarts. En aquest cas, el segon i el tercer quart estan separats per un llarg descans: 15 minuts.

El partit de bàsquet el guanya l’equip amb més punts al final del temps de joc (40 o 48 minuts, segons les regles). Si la puntuació és igual, s’assigna la pròrroga (5 minuts addicionals). Els equips juguen fins que es determina el guanyador. No hi pot haver sortejos, de manera que es gasten tantes hores extres com calgui (un, dos, tres, etc.).

Totes les xifres esmentades fan referència al temps net del partit. Si prenem el temps habitual, un partit de bàsquet, per regla general, triga aproximadament 1-2 hores astronòmiques (amb pauses al joc, amb descansos, pròrroga).

Normes especials

Cada equip rep 24 segons per un atac (a la NBA-32). El temps es compta des del moment en què la pilota colpeja les mans del jugador i abans que caduqui, l’equip s’ha de desfer de la “petxina” de bàsquet. En cas contrari, l'àrbitre interromprà l'atac amb el seu xiulet i passarà la pilota a l'altre equip. Com a regla general, la possessió s’acaba amb un llançament a l’anell de l’adversari.

A més, en els primers 8 segons de possessió, la pilota s’ha de transferir des de la vostra pròpia meitat del camp a l’altra banda. I en un llançament lliure o durant un tir lliure, la pilota ha de deixar les mans del jugador de bàsquet en un termini de 5 segons. També hi ha una regla de 3 segons: aquest és el límit de temps perquè un jugador estigui sota l'anell de l'oponent.

Rècord de durada del joc

El 2006, Amèrica del Nord va acollir el partit de bàsquet més llarg de la història. Els equips de Duke i Carolina del Nord van jugar més de 58 hores seguides des del dissabte al matí fins al dilluns a la nit. El partit es va celebrar específicament per establir un rècord de temps i la recaptació de la venda d’entrades es va canalitzar a beneficència.