Copa Mundial De La FIFA: Regles Bàsiques

Taula de continguts:

Vídeo: Copa Mundial De La FIFA: Regles Bàsiques

Vídeo: SORTEO MUNDIAL DE CLUBES 2021 - TODO SOBRE EL ÚLTIMO MUNDIALITO CON SABOR A REVANCHAS 2024, Maig

Tan bon punt cada quatre anys comença una conversa sobre les regles segons les quals s’organitza i se celebra el campionat del món de futbol, per exemple, la Copa del Món de Brasil 2014, els seguidors immediatament, i no sempre amb una paraula amable, recorden l’arbitratge de els jocs. Per alguna raó, oblidant completament l’existència d’altres regles organitzatives, segons les quals se celebra el torneig principal del període de quatre anys.

Les Copes del Món de la FIFA se celebren segons les normes de la FIFA

Lluny del més fort

A la fase final del campionat hi participen 32 equips, tradicionalment anomenats els més forts. Però a la pràctica, això no sempre és cert. Al cap i a la fi, només els millors equips de cada continent que tenen la quota corresponent de la Federació Internacional de Futbol (FIFA) tenen dret a jugar la Copa del Món. Per cert, s’hi prefereix que s’anomenin les regions del planeta. I, per tant, no és un fet que alguns dels europeus que no van arribar a la ronda final siguin més febles que el seu feliç competidor. Per exemple, d’Amèrica Llatina o d’Àfrica.

Formació

La primera etapa del campionat, sovint denominada classificació, és la tradicional competició de classificació. Estan dirigits per federacions regionals de gairebé tots els continents (Àsia, Àfrica, Europa, Oceania). I també a Amèrica del Nord / Central i del Sud. L’única Copa del Món, en què només es van celebrar les competicions finals, va ser la primera, el 1930.

Tot i que tots els torneigs classificatius estan organitzats per les federacions continentals de futbol (a Europa, on juga la selecció russa, aquesta és la UEFA), el nombre de grups i participants en la futura fase final depèn de la decisió de la FIFA. Només determina quants guanyadors de torneigs regionals aniran directament al mateix Brasil o Rússia-2018 i qui tindrà partits addicionals. L’objectiu principal d’aquesta política, en què molts equips realment forts queden fora del joc, és proporcionar incentius esportius al futbol asiàtic, africà i llatinoamericà, una mica menys desenvolupat que els seus homòlegs europeus o sud-americans.

Com a resultat d'aquest sistema, de 53 equips del continent europeu, només 13 van ser seleccionats per al Brasil, inclosa Rússia. I de nou sud-americans (excloent, per descomptat, l'equip local): cinc. Al continent asiàtic, 43 equips van lluitar per quatre entrades i un lloc al mini-torneig de dos equips. Només quatre afortunats aniran al Brasil. Àfrica va obtenir cinc escons de la FIFA i es van quedar 47 perdedors. A Amèrica del Nord i Central, 35 equips van competir per tres llocs directes i un altre en play-off. Quatre d’ells també aniran al Brasil. Oceania va resultar ser l’únic continent densament poblat que no estarà representat al torneig. El guanyador d’aquesta zona, la selecció nacional de Nova Zelanda en partits addicionals va perdre contra Mèxic.

Entrada reduïda

Segons les normes de la FIFA, l’entrada al torneig principal del període de quatre anys és formalment gratuïta i, de fet, a canvi de despeses organitzatives enormes, només rep l’equip del país amfitrió. No és difícil endevinar que al Brasil l'equip d'aquest estat sud-americà es va convertir en ella. És curiós que fins al 2002 es proporcionés un benefici similar al vigent campió. Però més tard la situació va canviar i la campiona d’Espanya del 2010 va lluitar per un viatge a Rio de Janeiro i Curitiba en igualtat de condicions amb la resta.

Qui jugarà la final?

L’etapa decisiva del Mundial es celebrarà en dues etapes. Hi participaran 32 equips a la primera, però després de finalitzar vuit tornejos de grups, exactament la meitat quedarà en una ronda. La segona etapa o els playoffs es poden anomenar torneigs eliminatoris. En el seu marc, se celebraran els jocs de 1/8, quarts i semifinals, respectivament. I la Copa del Món completarà dos partits decisius directament per a les medalles: or i bronze i la presentació al guanyador de la final principal de la Copa del Món.