Els Campions Olímpics Més Controvertits

Vídeo: Els Campions Olímpics Més Controvertits

Vídeo: Cold Hands And Feet - Should You Worry? 2024, Abril

Malgrat que les disposicions bàsiques dels jocs olímpics són la pau, l’amistat i l’entesa mútua, la competència de la competició es desenvolupa amb venjança. I alguns atletes estan disposats a rosegar literalment una medalla amb un escàndol. I hi ha molts guerrers d’aquest tipus.

Els campions olímpics més controvertits

Una de les olimpíades més escandaloses de la història és la que va tenir lloc el 1912. Un llistat de totes les violacions i disputes que s’hi van registrar encaixava en un llibre separat de 56 pàgines. Un dels escàndols més notoris en aquells Jocs Olímpics va implicar un atleta nord-americà. Era un indi de naixement. A la competició, va rebre immediatament 2 medalles d'or i es va convertir en el líder d'aquests jocs. No obstant això, la direcció nord-americana no estava satisfeta amb el fet que el primer lloc fos ocupat per un representant de la tribu, amb qui els nord-americans tenien diferències irreconciliables. I els Estats Units van exigir de manera independent privar el campió de medalles (malgrat que aquests guardons es trobaven a la tresoreria dels Estats Units), citant el fet que és un atleta professional i que no pot participar en els Jocs Aficionats. Després d’això, es van endur les medalles i es va trencar la carrera del campió.

Als jocs dels Estats Units de 1904, hi va haver un escàndol amb corredors de marató. Aquesta disciplina era una de les més prometedores en aquell moment. El primer a arribar a la meta va ser el nord-americà Fred Lorz, que va superar significativament els seus rivals. Més tard, es va revelar el secret de la seva agilitat. Després de córrer aproximadament un terç de la pista, es va aturar. El motiu era simple: les cames estretes. No obstant això, llavors un dels aficionats va presentar l'atleta, que va acompanyar els seus ídols en un cotxe al llarg de la carretera passant a prop. Va convidar el corredor de marató endarrerit a donar-li un ascens. Així van arribar gairebé a la meta. Però quan Fred Lorz va baixar del cotxe per córrer, el públic ho va veure a la graderia. Així es va revelar l’engany. Després es va lliurar la medalla al segon atleta que va arribar a la meta. No obstant això, va resultar que no tot va ser tan suau amb la seva carrera. Literalment, al final de la pista, se sentia malament i el seu entrenador li va fer una injecció anestèsica, que ara es consideraria dopatge.

La dictadura de Hitler va deixar la seva empremta als Jocs Olímpics de 1936. Aleshores, el candidat a l’or a la cursa de Suïssa va ser eliminat de la participació a la competició. El motiu és força típic d’aquella època i la política del Fuhrer: l’atleta estava casat amb una jueva.

El 1972, als Jocs Olímpics, va sorgir una controvèrsia entre els equips nacionals de bàsquet dels EUA i de l’URSS. Els àrbitres van incomplir les regles i van fer sonar la sirena, indicant el final de la reunió, 3 segons abans que acabés el temps oficial. Com a resultat, Team America va guanyar. Tanmateix, aquesta violació va ser la raó per impugnar els resultats. L’última part s’havia de tornar a jugar. En el temps extra, l’equip nacional de l’URSS va poder completar el llançament requerit i es va convertir en el guanyador. Els nord-americans van perdre llavors per primera vegada. Per això, van boicotejar la cerimònia de lliurament de premis.

Alguns atletes que van guanyar els Jocs Olímpics d’errors dels jutges també es poden anomenar campions escandalosos. Va tenir lloc el 1932 a Los Angeles. Aquí, gairebé totes les competicions es van veure interrompudes a causa del treball incorrecte dels jutges i àrbitres. Així, per exemple, l’atleta que va córrer 2 metres menys que el que va acabar segon va guanyar a la prova de 200 metres. Això es va atribuir a les imperfeccions tècniques de les vies.

El primer escàndol de dopatge es va desenvolupar el 1988 a Seül. Llavors, l'atleta-corredor canadenc va acabar la distància amb un resultat altament inesperat: 9,79 segons. Naturalment, va rebre una medalla d’or. Tanmateix, dos dies després, se’l va privar del fet que es va establir l’ús de dopatge per part del campió.

Els Jocs Olímpics de Salt Lake City també són rics en escàndols. Els aficionats russos van celebrar feliçment el primer lloc en patinatge artístic esportiu d’Elena Berezhnaya i Anton Sikharulidze. No obstant això, a la banda nord-americana no li va agradar aquesta alineació, perquè els canadencs eren els seus favorits. Es va començar a parlar que els russos havien subornat els jutges, per la qual cosa van rebre un premi. Per evitar més xafarderies, es va prendre una decisió sense precedents i dues parelles, russes i canadencs, van anar a la cerimònia de lliurament de les medalles d’or.

L’atleta solista Irina Slutskaya també va tenir problemes per aconseguir una medalla. Els jutges van considerar que el programa de la nord-americana Sarah Hughes era millor que el de la russa. Tanmateix, segons observadors internacionals, no va ser així. Però els jutges van romandre ferms, de manera que Slutskaya va aconseguir el segon lloc.

Un altre problema en els mateixos Jocs Olímpics va passar amb l'esquiadora russa Larisa Lazutina. En aquell moment, quan ja estava a un pas de la medalla d’or, va ser desqualificada, explicant que l’atleta, segons els resultats de les proves, prenia drogues il·legals.